www.doulapraktijktwente.nl


Go to content

Tarieven


Omdat iedere situatie uniek is, en iedereen zijn eigen wensen heeft, bespreek ik graag tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek jullie wensen en mijn mogelijkheden.

De kosten voor het gebruikelijke standaard traject van


1 kennismakingsgesprek,
2 vervolggesprekken,
geboorteplan,
4 weken op wacht staan (2 weken voor en 2 weken na de uitgerekende datum)
continue begeleiding tijdens de bevalling,
nagesprek tijdens de kraamweek,
Geboorteverslag, alle e-mail en telefoonverkeer tijdens deze periode bedragen 750,00 euro incl.BTW.


Vergoedingen

De Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's maakt zich sterk dat de kosten voor de doula vergoed worden. Zover is het echter nog niet. Er zijn een aantal zorgverzekeraars bekend die de kosten voor een doula vergoeden. Het is dus zeker van belang om dit te vragen aan jou zorgverzekeraar.

Werkgevers zijn soms bereid een bijdrage te leveren aan begeleiding die bijdraagt aan herstel, werkhervatting of voorkoming van verzuim. Als begeleiding door een doula voor jou hieraan bijdraagt, kun je dit bespreekbaar maken bij je werkgever. Via de Arbo-dienst van het bedrijf waar je voor werkt kun je in het kader van preventie soms ook aanspraak maken op vergoeding van de kosten voor een doula. Hiervoor kun je contact opnemen met de bedrijfsarts.

Als je werkzoekend bent en minimaal 6 maanden een WW uitkering ontvangt, kun je bij het UWV informeren naar de beschikbare middelen ten behoeve van je herstel en reintegratie. Goede begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling kan hieraan bijdragen.

Wellicht ontvang je een Persoons Gebonden Budget (PGB) of kom je hiervoor in aanmerking. Met een PGB bepaal (en betaal) je zelf je hulpverleners. Om hiervoor in aanmerking te komen wordt jouw situatie beoordeeld door het Centrum Indicatiestelling Zorg in jou regio.

Ben je zelfstandig ondernemer, dan zijn de kosten voor coaching fiscaal aftrekbaar.


Back to content | Back to main menu